Altres andalusos

Altres andalusos, o simplement altres, altres...


02.05.10 Catalunya, Fira d'Abril, Immigració, Publicacions, llengua

Presentació llibre, Catalunya Serà impura o no serà

El Llibre de Lluís Cabrera

La passió pel diàleg i l’intercanvi cultural allunyen Lluís Cabrera de qualsevol concepció uniformadora d’Espanya o de Catalunya, i de qualsevol gueto purista. És per això que presentem aquest llibre estrafent la sentència del bisbe Torras i Bages segons la qual “Catalunya serà cristiana o no serà”. Nascut a Jaén, Lluís Cabrera es revolta contra l’epítet que el defineix, encara avui, com un “andalús a Catalunya” i es lamenta amargament de l’apropiació que el franquisme va fer d’un cert folklore andalús per imposar-lo sobre la pluralitat cultural. Molts anys després, la democràcia no ha aclarit encara les coses ni ha curat les ferides. Al contrari, continuem atrapats en els mateixos tòpics. Les forces polítiques hegemòniques a Catalunya hi tenen part de responsabilitat, perquè han seguit aquest joc pervers subvencionant farses com la Feria d’Abril a Catalunya, amb un càlcul tàctic, poruc i estret de mires.

2 Comentaris

 1. 17.05.10 Abate Marchena

  El genocidio Cultural sobre Catalunya está en un proceso de expansión, que tiene en agonía la mayoría de sus manifestaciones artísticas.
  En el gheto del antiguo cinturón rojo de Barcelona, aquí en Viladecans, en las fiestas de San Isidro , del cartel de intervenciones para celebrarlas a aire libre, había 6 grupos andaluces que intervinieron y uno solamente catalán. Queda poco para que si nadie lo remedia, dentro de muy poco tiempo, lo catalán esté unicamente en la MEMORIA de los mayores.
  Pués aún así, en Espanya lo que se dice es que en Catalunya lo espanyol está marginado.

  NUNCA he intentado que mis hijos sigan el alienamiento de la Cultura originaria de su padre. Catalunya no se merece asfixiarla lentamente. ESO ES GENOCIDIO CULTURAL.

 2. 01.04.11 leChien

  Señor Abate, salga de su abadía
  y observa la realidad de Cataluña, que no se parece en nada a lo que usted habla: “Genocidio cultural”? después de más 30 años de catalanismo? Con subvenciones a tutiplén a todo “lo Catalán”…de qué me está hablando? O sea, que el “alienamiento”(sic) es algo exclusivo de su lugar de origen, que aquí en Cataluña todos seremos liberados por el espíritu de la cultura catalana. Vamos hombre!

Deixa un Comentari